22 Mart 2010 Pazartesi

Hamam Böceği

Hamam böcekleri, 2.000 metreden daha yüksek yerler ve kutup bölgeleri dışında, dünyanın her yanında bulunurlar.Çok dayanıklı hayvanlardır.Radyasyona direnç gösterirler, yemek ayrımı neredeyse hiç yapmazlar, plastik bile yerler.Kafaları kopunca yaklaşık 9 gün yaşayabilirler. (Kaynak: wikipedia)

Günlerdir aklımda bu hamam böceği ve birazdan üstünde duracağım konu. Nasıl bir ilişki kurduğumu anladığınız da eminim ki bir çoğumuz benim ile aynı fikri paylaşacak..

Hamam böcekleri günümüz iktidarının atalarıdır....

...-1923'e kadar var oldular bir şekilde.. Cumhuriyetten sonra ara sıra saklandıkları yerlerden çıkarak topluma karıştılar..Toplumda sürekli şekil ve yer değiştirerek kitlelerini arttırdılar her darbe ve muhtura da saklandıkları yerlere geri döndüler. Ülkenin geçirdiği zorluklar, krizler, kıtlıklar onları hiç etkilemedi.. İnsanlar onları küçük bir kitle olarak gördüler, küçümsediler... Çoğaldılar, çoğalmakla kalmadılar kendilerinden olmayanları ortadan kaldırmak için ellerinden geleni yaptılar.. Yaktılar...

Bir kez daha şekil değiştirdiler.. Kendilerine "ılımlı" dediler.. Toplumun her kitlesine kucak açtılar, değiştirdikleri şekilleri onları ele vermedi.. İnandırdılar...

Bir süre sonra toplumda sadece onlar yer aldı.. Geçmiş günlerde kalan diğer canlılar onlar kadar dayanıklı olmadığından ya yok oldular ya da hamamböceklerinin eski yerlerine sığınmak zorunda kaldılar..

Ne zaman hamam böceklerine karşı biri çıksa susturdular.. Kendilerini hiç ama hiç etkilemeyen yasalar çıkardılar, cezalar yarattılar.. Ve bir şekilde toplumun alkışını aldılar.. Ve herkes için de yolun sonunu hazırladılar..

Sorabilceğim tek soru var; Suçlu hamam böceği mi yok sa hamam böceklerini görmezden gelen bizler mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder